To uker med stengte banker og svekket økonomi gjør at Hellas trenger gjeldslette som er langt større enn det de andre eurolandene vil gi dem, ifølge en hemmeligstemplet IMF-rapport.

En oppdatert analyse av hvorvidt den greske gjelden er bærekraftig ble oversendt eurolandene mandag, bare timer etter at avtalen mellom Hellas og kreditorene var inngått.

– Den dramatiske forverringen av situasjonen gjør at behovet for gjeldslette overgår betraktelig det som har vært vurdert hittil, og som er foreslått av eurosonens krisefond ESM, skriver Det internasjonale valutafondet (IMF).

Pengefondet mener eurolandene vil måtte gi Hellas en nedbetalingstid på 30 år på sin europeiske gjeld og utvidelse forfallstiden betydelig. Hvis ikke kommer de til å måtte gjøre årlige overføringer til det greske budsjettet eller akseptere å kutte ned grekernes gjeld, ifølge rapporten.

Les også på DN.no:

Obama hyller atomavtalen med Iran

JP Morgan overrasker

USA vil tillate alle nasjoner å kjøpe iransk olje  

Se DNTV:

Enighet om Hellas-avtale

Enighet om Hellas-avtale
Hellas må gå med på tøffe reformkrav.
01:31
Publisert:

Derfor må Hellas-gjelden slettes

Derfor må Hellas-gjelden slettes
Professor Hari Tsoukas forklarer hvorfor kreditorene har en jobb å gjøre.
03:07
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.