De fire landene mener de selv er for fattige til å betale for Hellas' feilgrep og mener at grekere burde ha holdt seg til reformene og kuttene som var en del av krisepakken på 240 milliarder euro, skriver den greske nettavisa Ekathimerini.

– Jeg hører at noen grekere har pensjoner på over 1.000 euro i måneden. Det er skammelig. Jeg nekter å betale for deres gjeld når de tjener en formue sammenlignet med lønnen min, sier servitør Martina Lelovicova i Slovakias hovedstad Bratislava.

Slovakias finansminister Peter Kazimir har vært den første i eurogruppen som har uttalt at det greske «nei»-et i folkeavstemningen søndag øker sjansene for at Hellas forlater eurosonen.

Estlands statsminister Taavi Riovas sier at Hellas bare kan velge mellom «dårlig og verre» og at reformer er uunngåelige.

– Vi forventer at greske myndigheter forstår situasjonen, sier han.

Les mer om hellas på DN.no:

Juncker håper å unngå «grexit»

Oslo Børs ser til Hellas

Euroen ned før skjebnemøte om Hellas

- Om disse ikke er villige til å gjøre dette, blir Hellas tvunget til å gå over til drakmer

USAs finansminister håper Hellas-forhandlinger fortsetter  

ECB fortsetter å utbetale kriselån til Hellas

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.