Eurogruppe-toppmøtet om den nye redningspakken for Hellas har tatt en pause før «siste konsultasjoner».

Det skriver Maltas statsminister Joseph Muscat på Twitter mandag.

Uklart

Pausen kommer etter at regjeringssjefene i eurosonen har forhandlet om en ny redningspakke for Hellas siden søndag ettermiddag.

Financial Times og Der Spiegel skriver at resultatet av møtet fortsatt er uklart og at det dermed er usikkert hvorvidt Hellas vil fortsette i valutaunionen. Frankrikes president François Hollande skal presse hardt for en avtale, mens Tysklands forbundskansler Angela Merkel er mer tilbakeholden.

Arbeidsmarkedsreform

Hun har tidligere i helgen understreket av det ikke trenger å komme noen avtale for enhver pris.

Flere medier, inkludert Spiegel, skriver at Hellas' regjering har valget mellom å gi opp sin prinsipielle motstand mot innstrammingstiltakene eller forlate eurosonen. For at Hellas skal få det nødvendige lånet på opp til 86 milliarder euro må Aten forplikte seg til en rekke reformer, blant annet en arbeidsmarkedsreform.

Grexit mest sannsynlig

Barclays skriver i en oppdatering mandag at de tror en Grexit fortsatt er det mest sannsynlige utfallet av den nåværende krisen, ettersom tillit til Hellas' regjering i resten av eurosonen bare kan gjenopprettes gjennom tydelige handlinger eller endring av regjering.

«Forhandlinger og gjennomføring av en tredje redningspakke vil trolig være ekstremt vanskelige ettersom banker vil bli tvunget til å holde stengt og kapitalkontroll må holdes på plass en god stund», skriver meglerhuset.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Asia i dag: Kina-syken sprer seg

Sjeføkonom: - Kan gå mot en samlingsregjering i Hellas

Solberg vil ikke gi opp kampen mot formuesskatten

Se DNTV: DNs reporter oppdaterer deg om situasjonen i Hellas

DNs reporter oppdaterer deg om situasjonen i Hellas
Eurolandene fortsetter forhandlingene.
02:54
Publisert: