Hydro har besluttet å stenge Søderberg-anlegget i løpet av første halvår 2009. 450 ansatte mister jobben, melder NRK.

I tillegg skrinlegges planene om K6-utbyggingen, en fabrikk som ville ha gitt 600 nye arbeidsplasser.

Bakgrunnen for beslutningen skal være hjemfallsordningen som ikke gir Hydro tilgang på billig kraft fra Suldal og Røldal samt et dramatisk fall i etterspørselen etter aluminium, skriver Haugesunds Avis på sine nettsider.

Konsernsjef Eivind Reiten redegjorde for avgjørelsen på et allmøte med de ansatte onsdag ettermiddag.

Fra før har det vært kjent at produksjonen ved anlegget skal kuttes med 20 prosent fra desember, som et svar på sterkt fallende etterspørsel etter aluminium. Det har vært Hydros plan i lang tid å stenge Søderberg-anlegget innen utgangen av 2009, når dagens utslippstillatelse fra Statens forurensningstilsyn utløper.

Søderberg-anlegget på Karmøy produserer 120.000 tonn aluminium i året.

Meldingen om Hydro-kuttet kom samme dag som statsminister Jens Stoltenberg fortalte om regjeringens nye krisepakke under Kartellkonferansen på Gol.

– Hydro informerte oss om dette tidligere i dag, og det er veldig alvorlig, sier Stoltenberg i en kort kommentar til NTB.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.