Fremtiden til den amerikanske investeringsbanken Lehman Brothers er fortsatt uviss.

Til tross for at toppsjefer fra ledende amerikanske og europeiske banker, representanter fra Fed, USAs finansminister Henry Paulson og SEC-sjef Christopher Cox startet krisesamtalene fredag kveld og fortsatte på lørdag, er det ennå ikke funnet en akseptabel løsning.

Det skriver TT ifølge di.se.

Lehman Brothers tapte 3,9 milliarder dollar i tredje kvartal.

Les:
Gigantsmell for Lehman

Tre meglerhus nedgraderte aksjen torsdag, og de siste dagene har aksjen rast på Wall Street.

Les:
Lehman får bank

Myndighetenes dilemma
Hittil i år har den amerikanske regjeringen gått inn med økonomisk støtte for å redde Lehmans konkurrent Bear Stearns og de kriserammede boliglånsgigantene Fannie Mae og Freddie Mac.

Men Henry Paulson har gjort det klart at Lehman Brothers ikke kan regne med å få tilsvarende hjelp. Likevel: Myndighetene har ikke råd til å la en eventuell Lehman-kollaps paralysere finanssystemet og forverre kredittkrisen i USA. Derfor oppfordrer nå Paulson og Fed sjefene på Wall Street om å finne en egen løsning.

Investorer sier at hvis ingen ting kommer ut av samtalene før mandag, kan det globale finansmarkedet rase i frykt for at den amerikanske regjeringen må støtte flere finansinstitusjoner. Bankene skjelver på Wall Street i disse dager.

Kilder sier til Wall Street Journal at 100 personer er samlet på Feds New York-kontor denne helgen for å meisle ut fremtiden for Lehman.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.