– Jeg tror regjeringen og Venstre undervurderer sprengkraften i denne saken, også i forhold til KrF, sa Bondevik i en hilsen til landsmøtet og fikk spontan og kraftig applaus tilbake.

Den tidligere statsministeren og partilederen uttalte at han mener en del Høyre-folk har en misforstått oppfatning av at søndagsåpne butikker er en naturlig videreføring av den liberaliseringen og oppmykning som ble gjort under Willoch-regjeringen på 1980-tallet, som Bondevik selv var en del av.

– Men dette er jo noe helt annet. Vi angrep da ikke helgene og hviledagene, uttalte Bondevik med tydelig indignasjon i stemmen.

Han kritiserte også Venstres forslag om en mellomløsning der kommunene selv kan bestemme.

– Det er en bastard som kommer til å skape konkurransevridning i næringslivet, føre til mer bilkjøring og kan føre til en dominoeffekt mellom kommunene.

Bondevik sier han støtter uttalelsene til KrFs gruppeleder i Sør-Trøndelag, Gjermund Lykke, om at hvordan de ulike partiene fremover vil stille seg til søndagsåpne butikker lokalt, vil bli en test på hvilke partier KrF i fremtiden bør samarbeide med.

– Det kan godt flere KrF-ere si, fastslo den tidligere partilederen.

Alstadheim Episode 7. Knut Arild Hareide
DNs Kjetil B. Alstadheim møter Knut Arild Hareide i #alstadheim episode 6.
14:17
Publisert:
 

Les også:
Betalte seg ut av bolig-rettssak
Svenske skal gjøre Teslaene mye billigere
Schibsted innfører a- og b-aksjer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.