Sju ministerposter står nå ledige etter at Frp gikk ut av regjeringen, og diskusjonene mellom Høyre, KrF og Venstre om hvem som skal ta over ministerpostene startet tirsdag denne uken, ifølge NRK.

Frp-leder Siv Jensen forlater jobben som finansminister etter over seks år. Dermed står det som regnes som den nest prestisjefulle ministerposten etter statsministerposten, ledig.

Høyres 1. nestleder Jan Tore Sanner er blant dem som er nevnt som en potensiell finansminister, men ifølge sentrale kilder både i KrF og Venstre anser de to partiene det som unaturlig at Høyre skal bekle de tre mektigste postene i regjeringen.

Venstre-kilder opplyser til Dagbladet at de ikke vil la Høyre sikre seg finansministerposten uten motstand og at Venstre ønsker seg enten finansdepartementet eller samferdselsdepartementet for å kunne få et sterkere grep rundt klimapolitikken.

Dersom KrF skulle få finansministerposten, er det Hans Olav Syversen, som i dag er statssekretær ved Statsministerens kontor, som er Kjell Ingolf Ropstads favoritt, ifølge NRKs kilder.

Statsminister Erna Solberg (H) har uttalt at hun håper å kunne ha på plass den nye regjeringen før månedsskiftet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.