Det melder TV2.

På tegningen holder Hamas-soldaten opp et lite barn opp i luften foran seg, mens teksten under bildet lyder: «The Hamas Missile Defense Shield».

Sammen med tegningen har Norheim skrevet: «Sad, but true».

Tusenvis av palestinere flykter nå fra områder nord på Gazastripen etter at Israel ga innbyggerne beskjed om å evakuere innen søndag klokken 11 for å unnslippe angrep.

- Smakløst

Nå reagerer flere politikere på tegningen som ble lagt ut av Frp-talsmannen.

– Jeg synes det er avskyelig og smakløst. Nå må Kristian Norheim stå til ansvar for at han er en av få her i landet som mener det er greit at Israel bevisst dreper barn, sier Heikki Holmås fra SV til kanalen.

På spørsmål fra TV2 om det ikke er riktig at Hamas bruker sivilbefolkningen som skjold, svarer han at det nok er mer Hamas kunne gjort for å holde seg lenger unna sivilbefolkningen.

TEGNINGEN: Frp-talsmannen postet dette bildet på sin Facebook-profil.
TEGNINGEN: Frp-talsmannen postet dette bildet på sin Facebook-profil. (Foto: Skjermdump/Facebook)

Sympati

Norheim mener, ifølge kanalen, at bildet er «en god illustrasjon» på det det som foregår på Gazastripen.

– Jeg står fullt og helt innenfor det bildet. Det er ingen tvil om at Hamas bruker sivile på Gaza som levende skjold mot Israels luftangrep. Når Heikki Holmås sier at jeg synes det er greit at Israel bevisst dreper barn, så er det en helt meningsløs påstand. Han snakker vi om en bevisst misforståelse, sier Norheim til TV2.

I en tekstmelding til DN skriver han at tegningen «dessverre treffer så altfor godt».

Vil ha Hamas-fokus

- Istedet for å bli forarget på tegningen burde kritikerne bli forarget og forbannet over det tegningen viser - nemlig terroristorganisasjonen Hamas som skyver sivile foran seg og bruker dem som menneskelige skjold, mener han.

Norheim avviser at han vil fjerne tegningen, og håper reaksjonene som har oppstått vil bidra til å rette fokus på hvordan Hamas opererer.

- Jeg føler sterkt med sivilbefolkningen på Gaza, men det er Hamas som har skapt denne situasjonen. Mens Israel setter alt inn på å skape trygghet for sine innbyggere, gjør Hamas det motsatte. Jeg kan ikke se at dette bildet bryter med regjeringens linje. Den forrige regjeringen anerkjente Hamas, så de har noe å svare for - ikke meg eller dagens regjering, hevder han.

 

LES OGSÅ: Auksjon på første klasse

Her koster en husvogn mer enn en leilighet i New York(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.