Det børsnoterte oljeservice- investeringsselskapet Akastor melder om et justert ebitda-resultat på 127 millioner kroner for årets tredje kvartal.

Ebitda (Earnings before interest, taxes, depreciation, and amortization) er en betegnelse på driftresultatet justert for ulike nedskrivninger.

Resultat før skatt endte på -248 millioner kroner.

I forkant av resultatet hadde meglehusene DNB Markets, Arctic Securities og Carnegie alle oppgradert Akastor-aksjen.

I årets andre kvartal endte justert-ebitda for Akastor på 169 millioner i pluss, og på 552 millioner i første kvartal.

Sikret Brasil-avtale

Akastor, som ble opprettet da kjernevirksomheten i gamle Aker Solutions ble skilt ut i et nytt selskap, melder om at selskapet har kommet frem til en endelig avtale med det statlige brasilianske oljeseskapet Petrorbas om kontrakter i landet.

I forkant av tirsdagens resultat hadde DNB Markets uttrykt bekymring til Akastors virksomhet i Brasil, ifølge TDN Finans.

«Vi tror salgene vil øke investorfokuset på ytterligere oppsidepotensial i et fullt M&A-scenario, men på kort sikt er vi bekymret rundt negative nyheter fra Brasil ettersom vi ser en høy risiko for utsatt Aker Wayfarer-oppstart», skrev meglerhuset i en oppdatering datert 27. oktober.

Solgte for 1,2 mrd.

Akastor solgte tidligere denne måneden datterselskapet Fjords Processing til den Texas-baserte oljeservicekjempen National Oilwell Varco (Nov).

Kjøpesummen var 1,2 milliarder kroner på gjeldfri basis. Regnskapsgevinsten på salget er 650 millioner kroner.

Dette er det fjerde salget som skjer etter at Røkke inntok sjefsstolen i Akastor i august 2015.

Totalt har Røkke solgt Akastor-eiendeler for rundt fire milliarder kroner. Fra før har han solgt selskapet Frontica Business Solutions for 1025 millioner kroner, kontor- og produksjonseiendom for 1243 millioner kroner og frigjort 540 millioner kroner gjennom et delsalg av skipet «Skandi Santos».

Den største virksomheten i Akastor er boreteknologiselskapet MH Wirth, som sliter i et utfordrende riggmarked.

Les mer om Akastor på DN.no:

Røkkes ryddejobb i Akastor fortsetter dnPlus  

Akastor selger datterselskap med kjempegevinst  (DN+)

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om stigende boligpriser, jublende aksjonærer i landets største bank og hvorfor det er glade dager for forbrukerbankene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

 
- Vi her i Miami Gardens avgjør vanligvis om demokratene eller republikanerne vinner Florida
Sorte pastorer busser menigheten til stemmelokalene etter søndagsprekenen.
01:50
Publisert: