- Vi kan med tilfredshet meddele at Kristin Skogen Lund har takket ja og tiltrer jobben som administrerende direktør i NHO 1. november, sier ansettelsesutvalgets leder Heine Wang i en pressemelding fra Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) mandag.

Skogen Lund er i dag konserndirektør i Telenor og har siden april 2010 vært NHOs president.

«Hun har gjennom disse vervene opparbeidet seg bred erf#229 og god kjennskap til NHO. Skogen Lund er i tillegg en erfaren næringslivsleder.», heter det i pressemeldingen.

Klikk på bildet øverst i artikkelen for å se video.

- Sentralt oppdrag
- NHO har et helt sentralt oppdrag i det norske samfunnet som forsvarer av næringslivets interesser. Det oppdraget ser jeg frem til å lede. Jeg har som president og visepresident i NHO lært organisasjonen å kjenne og vil ta med meg det som en styrke inn i jobben. Jeg vet også hva som er organisasjonens potensiale; vi har kunnskap og innflytelse. Jeg vil sette mine krefter inn på å få til et enda større og sterkere NHO og kjempe for interessene til våre 21.000 små og store medlemsbedrifter, sier Skogen Lund i pressemeldingen.

Skogen Lund fratrer sin stilling i Telenor for å bli ny administrerende direktør i NHO.

«Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben som NHO-sjef selv om det også er med vemod jeg forlater en spennende jobb i Telenor», skriver hun på Twitter mandag morgen.

Telenor opplyser at de umiddelbart vil igangsette arbeidet med å finne hennes etterfølger.

Enstemmig beslutning
Den påtroppende NHO-sjefen satt opprinnelig i ansettelseskomiteen NHO-styret nedsatte da det ble kjent at John G. Bernander sa opp sin stilling.

Rekrutteringsfirmaet Russell Reynolds, som har assistert prosessen, intervjuet i sommer flere titalls eksterne og interne aktører. Her ble det gitt tilbakemelding om at Kristin Skogen Lund var en sterk kandidat, noe som førte til at hun 26. august valgte å trekke seg fra ansettelsesutvalget.

Prosessen har siden vært ledet av visepresident Heine Wang sammen med styremedlem Egil Olsvik.

Styret besluttet igår enstemmig å tilby Skogen Lund ansettelsen.

Wang blir ny NHO-president
Heine Wang (49) overtar som NHOs nye president.

- Jeg har helt siden jeg var gründer hatt stor glede av medlemskapet i NHO. Det er mitt mål at enda flere medlemmer skal oppleve tryggheten av å ha en sterk arbeidsgiverorganisasjon i ryggen, sier Wang i pressemeldingen.

John G. Bernander starter opp som daglig leder i Viking Heat Engines AS fra 13. september. Petter Haas Brubakk, direktør for næringspolitikk i NHO, vil fungere som administrerende direktør i tiden frem til Skogen Lund tiltrer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.