Selskapet Teknisk Produksjon leverer utstyr til offshoreindustrien og er blant underleverandørene i interesseorganisasjonen Subsea Valley.

På to år er underskudd på nær to millioner kroner snudd til syv millioner kroner i overskudd.

Daglig leder Jan Inge Runningen tjener drøye én million kroner og har stor formue, men han synes det er feil at sjefer i oljebransjen tjener millioner når driften går dårlig, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er feil å ta ut millionlønn når selskapet går i minus, sier Runningen til DN.

Et eksempel på dette er John Vemmestad (65) som tjente nær seks millioner kroner ifjor som sjef for Talisman Energy, til tross for at selskapet gik med 5,8 milliarder kroner i underskudd som følge av Yme-skandalen.

For første gang på norsk sokkel har et prosjekt gått så ille at en hel plattform skal skrotes.

- Finans- og oljenæringen blant de verste
– Jeg ville vært gal hvis jeg tok ut masse penger når selskapet ikke tjente penger, sier .

DN har tross flere forsøk ikke lykkes å få tak i Vemmestad for en kommentar.

Økonomiprofessor Kjell G. Salvanes ved Norges Handelshøyskole (NHH) er kritisk til at oljesjefer tjener millioner av kroner uavhengig av hvor godt det går med bedriften.

– Det finnes ingen nedside for sjefer i mange næringer, inkludert oljebransjen. Selv om bedriften gjør det dårlig, går ikke lederen ned i lønn. Finans- og oljenæringen er blant de verste til å unngå kontrakter der lønnen går ned i dårligere tider, sier Salvanes, som har arbeidsliv som spesialfelt, sier Salvanes til Dagens Næringsliv.

Les også: Håver inn 52,9 millioner som FMC-sjef


Nye oljeprisprogonoser: - Folk vil miste jobben
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.