På forsommeren i år ble prosessen mot Krogsveens mulige kjøpe av virksomheten i Magnum Eiendomsmegling (Privatmegleren Ullevål stadion) formalisert.

Men idag avblåste Krogsveen kjøpet av virksomheten som eies av partnerne Anders Langtind (40 %), Erik Gunnar Eiklid (30%) og Petter Birkrem (30%).

«Avdekking av bristende forutsetninger» ligger bak beslutningen, ifølge Krogsveen.

- Når man skal innlemme en virksomhet, gjennomgår man prosesser for å kvalitetssikre det man kjøper. De tingene vi ønsket å få bekreftet fikk vi ikke bekreftet. Mer enn det ønsker jeg ikke å utdype, sier administrerende direktør Leif J. Laugen i Krogsveen til DN.no.

- Ikke ondt blod
Ifølge Laugen dukket det under arbeidet med det mulige kjøpet opp forhold som til sammen har gjort at forutsetningene for en transaksjon ikke lenger er til stede.

- Vi hadde gledet oss til å få menneskene og markedsposisjonen om bord i Krogsveen, og synes det er trist at vi ikke lenger har funnet det forsvarlig med et kjøp, sier Laugen.

- Det er ikke noe ondt blod mellom oss, men vi er begge enige om at det ikke blir noe ekteskap, sier Anders Langtind, som tilhører eiendomsmeglernes desiderte lønnsadel.

Nordvik doblet inntekten

Han peker på at flere faktorer spiller inn i en slik prosess som partene har vært gjennom nå.

- En slik avtale er alltid kompleks, og det er mange elementer. Er man ikke enige om disse, er det vel så greit å skilles som venner nå, som å inngå et ekteskap som ender med at man må skilles etter et par år, sier Langtind til DN.no.

12-15 millioner kroner
- Taper dere noe økonomisk på dette?

- Ingen føler at det er noen økonomisk oppside eller nedside i dette. Vi hadde uansett en avtale om å være knyttet til Krogsveen i 4-5 år, og slik det har vært de siste årene har vi gått med 2,5-3 millioner kroner i pluss hvert år. Det ville betydd at vi heller hadde fått et oppgjør nå, sier Langtind.

- Hvilken sum er det forhandlet om?

- Det har blitt operert med noen tall i media som har vært feil, men du kan ta resultatet på 2,5-3 millioner og gange det med fem. Det var rundt der det lå, sier Langtind.

Les også:
Toppen er nådd
Nordvik doblet inntekten

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.