Etter en tids forhandlinger ble det torsdag opplyst at Samlerhuset, som fra før eier 50 prosent av myntverket, kjøper den resterende halvparten fra det statlige finske myntverket Mint of Finland.

– Myntverket representerer en 330 år lang kulturtradisjon i Norge og vi mener det er viktig å beholde denne delen av vår historie og kulturarv, sier sjefen for Samlerhuset, Ole Bjørn Fausa.

Det Norske Myntverket har de siste årene produsert offentlige mynter for åtte utenlandske nasjonalbanker. Eksportandelen er over 70 prosent.

Det Norske Myntverket ble grunnlagt i 1686 som Den Kongelige Mynt. Virksomheten var opprinnelig en del av Kongsberg sølvverk og ble overført til Norges Bank i 1962.

I 2003 solgte Norges Bank sine aksjer til Samlerhuset AS og det statlige finske myntverket. Deretter skiftet selskapet i 2004 navn til Det Norske Myntverket.

Les også:
Tror euroen kan snuse på ti kroner

VW tilbakekaller 8,5 millioner biler i Europa
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.