Kryptobørsen Bitmex etterforskes av amerikanske myndigheter, skriver nyhetsbyrået Bloomberg og refererer til kilder med kjennskap til saken.

Plattformen lar kunder gjøre store veddemål med lite penger som sikkerhet, skriver avisen. Dette har gjort plattformen enormt populær.

Amerikanske Commodity Futures Trading (CFTC), som blant annet har ansvaret for å føre tilsyn med derivat- og opsjonshandel på de amerikanske børsene, etterforsker om Bitmex brøt loven da den lot amerikanske borgere handle på plattformen som ikke er regulert av de aktuelle myndighetene.

Kryptovaluta anses som en råvare, og tilsynsmyndighetene har jurisdiksjon over fremtidskontrakter, og derivater basert på dem, skriver Bloomberg.

Bitmex ville ikke kommentere saken ovenfor nyhetsbyrået. Det vil heller ikke CFTC.

Professor i økonomi Nouriel Roubini er svært kritisk til kryptobørsen. Han mener plattformen lar kundene ta altfor høy risiko. Ifølge professoren kan kunder ta veddemål opptil hundre ganger beløpet de sitter med.

Etterforskningen av Bitmex kommer som kryptovaluta igjen har kommet i søkelyset, og mottar igjen kritikk fra flere hold. USAs president Donald Trump uttalte nylig at ikke er noen tilhenger av krypto. Også Fed-sjef Joerome Powell har uttrykt lignende bekymringer. En studie konkluderte nylig med at 95 prosent av all bitcoin-handel er manipulert. Facebook har lansert at de vil lansere en digital valuta ved navn Libra. Samtidig har bitcoin-prisen skutt i været de siste månedene, og handles nå til over 10.000 dollar stykket. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.