Styret i kullselskapet Store Norske har i dag vedtatt omfattende endringer i driften for å redusere kostnadene. Bemanningen i selskapet skal reduseres med om lag en tredjedel.

- Men dette er ikke tilstrekkelig til å sikre Store Norske, ytterligere tiltak er under utredning, skriver styret i en pressemelding mandag kveld etter et ekstraordinært styremøte der kuttene ble avgjort.

Det er de lave kullprisene på verdensmarkedet som gjør disse tiltakene nødvendig. Alt tyder på at kullprisen vil holde seg på et lavt nivå også i tiden som kommer, noe som gjør at Store Norske går med betydelige underskudd.¨

Minimum 100 ansatte må gå som følge av kuttene. Nedbemanning starter umiddelbart.

Det blir redusert drift i Svea Nord og den nye Lunckefjell-gruven.

Foreløpig vil det være normal drift i Gruve 7, blant annet fordi energiverket i Longyearbyen er avhengig av kull derfra. Imidlertid vil lønnsomheten også i Gruve 7 bli vurdert nærmere.

- Vi beklager sterkt at vi må si opp ansatte, men det er nødvendig å redusere driften og kutte kostnader dersom selskapet skal overleve. Alternativet er styrt avvikling nå. Samtidig er det viktig å være klar over at krisen i Store Norske ikke er over med dette, sier styreleder Annette Malm Justad.

Store Norske har 320 ansatte på Svalbard og omtaler seg selv som «en viktig bidragsyter til et stabilt og robust samfunn i Longyearbyen».

Les også:

Mindre kull, please  

Lave kullpriser gir problemer for Store Norske

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.