Det opplyser manager Trond Lie til NTB.

Teigen var blant annet kjent som medlem av musikkgruppene Prima Vera og Popol Ace, og for sin deltagelse i Melodi Grand Prix, der han var med i 14 finaler – mer enn noen andre.

Teigen deltok tre ganger i den internasjonale Eurovision Song Contest, med sangene «Mil etter mil», «Adieu» og «Do re mi».

Teigen etterlater seg datteren Sara Skorgan Teigen (35) som han fikk med Anita Skorgan. Manager Trond Lie sier til NTB at familien er i sorg og at de ikke ønsker å kommentere dødsfallet.

Levde et tilbaketrukket liv

Teigen ble født i Tønsberg i 1949, og har gjennom karrieren bidratt til en rekke musikaler, filmer, og vært programleder for flere programmer, deriblant «Midt i smørøyet» og «Hallo Scandinavia».

NTB skriver at han de siste årene har levd et tilbaketrukket liv på Klockargården i Ingelstorp utenfor Ystad i Sverige, hvor han flyttet i 2008.

Teigen mottok Norsk Artistforbunds Ærespris i 2003 og fikk Komiprisen med Prima Vera i 2014. Han er også innlemmet i Rockheim Hall of Fame i 2012 og sammen med gruppa Popol Ace i 2017.

– Forferdelig trist

Flere har tatt til Twitter for å uttrykke sorg over artistens bortgang. Deriblant kulturminister Abid Raja, som sender sine tanker til familien.

«Nasjonalskatten vår har gått bort. Hele Norge hadde et kjært og nært forhold til Jahn Teigen, og musikken hans har satt spor i oss alle. Takk for ditt fantastiske bidrag til norsk kulturliv; du vil savnes.», skriver han på nettstedet.

https://twitter.com/abidraja/status/1232227631040475142

Også tidligere fotballspiller Jan Aage Fjørtoft sørger. Han forteller at Teigen var en av hans store favoritter.

«Hans melodier var lyden av min oppvekst. På 90-tallet var han landslagets mest berømte «stalker». Vi elsket det! Etter seieren mot England kom han og spilte og sang», skriver han på Twitter.

Tidligere proffsyklist Dag Erik Pedersen, som nå er programleder for NRK-serien «Mesternes mester» var god venn av artisten siden de to var i Italia på 90-tallet, skriver VG.

– Vennskapet vårt har vært sterkt siden han var hos meg i Italia. Vi har vært nære venner siden, sier Pedersen til avisen.

Han beskriver bortgangen som forferdelig.

– Jeg synes det er forferdelig trist at han er borte. Jeg tror ikke jeg er alene om synes dette er forferdelig. En mann som har gledet så mange folk, med et fantastisk artistliv. Sangene lever videre, kanskje sterkere enn noengang i dag.

– Utrolig kreativ

– Jahn var en utrolig kreativ person og hadde en fantastisk utstråling på scenen, sier musiker og komiker Tom Mathisen.

– Det var en veldig trist nyhet å få, sier Mathisen på telefon til NTB fra Kanariøyene.

– Det er en rar dag, det er mange minner som dukker opp, sier han.

Sammen med Jahn Teigen og Kim Bård Hansen, bedre kjent som Herodes Falsk, utgjorde Mathisen på 1970- og 80-tallet den populære humorgruppa Prima Vera.

– Vi var tre forskjellige personer, men utfylte hverandre svært godt. Jahn var alltid veldig kreativ, sprudlende og leken, en energibombe som ga jernet på scenen. Vi hadde veldig mye moro sammen, forteller Mathisen.

Selv om det kunne virke spontant, lå det mye forberedelser bak Prima Veras elleville sprell på scenen, sier han.

For en tid tilbake besøkte Mathisen og Kim Bård Hansen Teigen på Klockaregården i Skåne i Sør-Sverige, der han bodde de siste 13 årene av livet.

– Han hadde en utrolig hukommelse og husket mye av det vi hadde glemt. Humøret var også på topp, og han hadde fortsatt mye han ønsket å gjøre, forteller Mathisen.

DN oppdaterer saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.