Det kommer frem av en dom fra Oslo tingrett torsdag. Petter Northug må likevel stå for egne saksomkostninger.

Saken, som gikk for retten 3. februar, dreide seg om et avsnitt i Northug-biografien «Min historie», der Lie var omtalt.

Lie hevdet at opplysninger som kommer frem i det første opplaget av Northugs bok krenker privatlivets fred. Lie er tidligere glamourmodell, men er nå profesjonell pokerspiller.

«Retten finner ikke at en uttalelse i Northugs biografi «Min historie» rettsstridig krenket Aylar Lies rett til privatliv slik at hun har rett på erstatning fra Northug og Strawberry Publishing as», heter det i dommen.

Boken ble opprinnelig gitt ut på Pilar forlag, men Pilar ble senere underlagt Petter Stordalens Strawberry Publishing. Petter Northug mener på sin side at hensynet til ytrings‐ og informasjonsfriheten i denne saken måtte veie tyngre enn hensynet til privatlivets fred, samt at opplysningen det ble siktet til var gjort kjent fra før av.

Retten gir Northug medhold i dette, og Northug slipper dermed å betale Lie de 100.000 kronene hun krevde.

Det var imidlertid ett forhold som kom frem i retten, fordi det fikk noe betydning for avgjørelsen om Northugs sakskostnader, som han altså blir nødt til å betale selv. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.