Hestenesprisen ble opprettet av Dagblad-journalist Arne Hestenes i 1993 og deles ut av Dagbladet i samarbeid med Den norske filmfestivalen (DNF) og Institutt for Journalistikk (IJ) i 1993.

Prisvinneren beskrives som «tidvis sabla irriterende» i juryens begrunnelse, ifølge Dagbladet.

– Og akkurat dette er så viktig, årets Hestenes-vinner skaper debatt. Han legger hodet nesten frydefullt på hoggestabben, er uredd og skarp. Samtidig formidler han sin litteraturkritikk med språklig eleganse og tydelige forventninger til stoffet. Her er det ingen som slipper billig unna. Takk og lov for det, heter det i begrunnelsen.

I 2014 ble Bernhard Ellefsen kåret til årets litteraturkritiker av Norsk kritikerlag. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Meglerhus: Kan sette kronen i et positivt lys internasjonalt  

Nå går Norges viktigste renter hver sin vei

Meglerhus ser risiko for svakere krone

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.

Anbefalt fra DNtv:

Slik fanget han alle pokémonene
Nick Johnson fra New York ble i begynnelsen av måneden den første i verden har fanget dem alle. I hvertfall alle de 145 pokémonene som så langt er tilgjengelig i mobilspillet Pokémon Go.
01:06 Min
Publisert:

-En bil for Victoria Beckham
DN har prøvekjørt den takløse versjonen av Range Rover Evoque. Se de spektakulære drone-bildene!
01:34 Min
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.