34 år gamle Wallin politianmeldte Virtanen i 2012, men etterforskningen ble henlagt på grunn av mangel på bevis. Virtanen har selv benektet anklagene.

Fem år senere navnga Wallin 48-åringen på Instagram og anklaget ham for å ha voldtatt henne i 2006.

Innlegget fikk stor oppmerksomhet og førte til et stort press i mediene mot Virtanen, som blant annet måtte fratre som kommentator i Aftonbladet. Flere medier ble senere felt i svenske PFU for sin omtale av saken.

– Både hans private og yrkesmessige liv har blitt endret som følge av publiseringen av beskyldningene. Han har hatt vanskeligheter med å forsørge seg etter det, sa aktor Daniel Suneson i sin sluttprosedyre.

Cissi Wallin nekter for å ha brutt loven og omtalte i retten seg selv som en «varsler som advarte om en farlig person».

Wallins forsvarer, advokat Percy Bratt, har advart om at en fellende dom kan medføre at kvinner i fremtiden ikke vil tørre å fortelle om overgrep de blir utsatt for.

Tingretten i Stockholm fant mandag Wallin skyldig i grov ærekrenkelse og fastsatte straffen til betinget fengsel og 100 dagbøter. Wallin er også dømt til å betale 90.000 kroner i oppreisning til Virtanen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.