- Uenigheten har gått på om jeg skal få fortsette eller ikke. Jeg har ønsket det, men fikk beskjed fra administrerende direktør om at han ikke ønsket å innstille på forlengelse. Noen begrunnelse har jeg ikke fått, skriver Per Boye Hansen i en epost til NRK.

- En helhetsvurdering

- Det er alltid en helhetsvurdering som ligger bak, men jeg kan ikke gå inn på enkelthetene i denne saken, sier administrerende direktør Nils Are Karstad Lysø, som avviser at det er dårlig stemning mellom ham og operasjefen.

Per Boye Hansen kom til Den Norske Opera & Ballett i 2012 i et fem år langt åremål. Han kom fra jobben som direktør for festspillene i Bergen og gikk til Operaen i Oslo med lovnad om å gi folk det de ikke vet de vil ha. Fredag ble det klart at det blir bare ett åremål i Operaen.

- Det er med tungt hjerte jeg må meddele at mitt åremål ved Den Norske Opera & Ballett ikke vil bli forlenget. Etter samtaler og forhandlinger med administrerende direktør og vårt styre, har det ikke lyktes oss å komme frem til den felles forståelse som er nødvendig for et fornyet langsiktig samarbeid, sier Hansen i en pressemelding fra Operaen fredag.

For radikal?

NRKs operaanmelder Eystein Sandvik sier Per Boye Hansen har valgt flere radikale regissører og har fått til flere interessante oppsetninger, til dels med stor suksess.

- Men det kan hende noen synes det blir for radikalt, sier Sandvik.

Arbeidet med å søke operasjefens etterfølger starter umiddelbart. Styreleder Ellen Horn gir Per Boye Hansen ros for å ha plassert Operaen på det internasjonale kartet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.