— Vi har lett etter en samlende og drivende leder, og det har vi fått. Lysø har en unik erfaring og har vist mot og evne til å tenke stort og internasjonalt, samtidig som han er godt rotfestet her hjemme, sier styreleder Ellen Horn.

Lysø kommer fra jobben som administrerende direktør i Moods of Norway. Han er utdannet siviløkonom og har tidligere arbeidet i McKinsey & Company og Aker ASA.

Lysø tiltrer stillingen i august, og har ingen enkel oppgave foran seg. Det lave rentenivået i Norge de siste årene, kombinert med en relativt høy lønnsvekst, gjør at grunnlaget for beregning av pensjonskostnader og pensjonspremier har endret seg dramatisk i negativ retning. Det har ført til store pensjonsutfordringer for huset i Bjørvika, der pensjonalderen er 41 år for ballettdansere og 56 for sangere.

— Pensjon er helt klart på agendaen, men jeg har ingen løsning idag, sa den nye operasjefen under dagens pressekonferanse.

— Han er en tallknekker i verdensklasse. Jeg våger å påstå at han er en av de mest ettertraktede lederne i landet, sa styreleder Ellen Horn.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.