Forrige uke skapte Kjell Inge Røkke store overskrifter da det ble funnet flere bevis på at milliardæren var mannen bak den i utgangspunktet anonyme donasjonen av 300 jakker, skjorter og luksusdresser til Fretex.

Lapper i lommene med beskjeder til «Hr. Røkke», og vaskelapper merket med «Rokke» fikk den tidligere fiskeren til å bekrefte at han sto bak.

En av journalistene som skrev om saken er Anders Kemp, moteekspert og journalist i D2. Nå har han gjort nok et funn: En dressjakke der «Petter A Stordalen» er innbrodert.

Jakken er kjøpt på Fretex Majorstuen i Oslo. I den samme butikken ble de 300 luksusdressene solgt under «Herrenes aften» tirsdag i forrige uke.

Kemp befant seg i Fretex-butikken for å sjekke om det hadde kommet noen Røkke-dresser i retur. Først fant han en skreddersydd hvit jakke fra det italienske luksusmerket Brioni til 2499 kroner fra Røkkes donasjon.

– Jeg kjøpte den i tilfelle jeg skulle risikere å bli invitert til et sommerbryllup i den norske skjærgården, eller på Klassekampens årlige sommerfest. Så gjorde jeg sjokkfunnet.

«Petter A Stordalen» står for Petter Anker Stordalen, som er hotellkongens fulle navn.
«Petter A Stordalen» står for Petter Anker Stordalen, som er hotellkongens fulle navn. (Foto: Gorm K. Gaare)

Ved siden av en oversized Polo-jakke med gullknapper hang jakken med Stordalens navn. Prisen var 299 kroner, og skredderen var ukjent.

– Dressjakken var pen i stoffet, men hadde grandiose skulderputer, sier Kemp.

Nå er DN-journalist Anders Kemp den stolte eier av Røkkes gamle Brioni-dressjakke, i tillegg til en jakke med Petter Stordalens navn fra en ukjent skredder.
Nå er DN-journalist Anders Kemp den stolte eier av Røkkes gamle Brioni-dressjakke, i tillegg til en jakke med Petter Stordalens navn fra en ukjent skredder. (Foto: Anders Kemp)

Vil ikke kommentere

Til tross for at navnet var innbrodert, vil ikke hotelleier og investor Petter Anker Stordalen bekrefte at han står bak donasjonen.

– Dette har jeg ingen kommentar til. Men formålet er fantastisk bra, sier Stordalen.

– Står du og Røkke bak en felles klesdonasjon?

Petter Stordalen, her i en annen jakke.
Petter Stordalen, her i en annen jakke. (Foto: Gorm K. Gaare)

– Jeg kommenterer ikke sånne ting.

Innkjøpsleder Hilde Kjønstad i Fretex kan imidlertid avkrefte at Stordalen-jakken og Kjell Inge Røkkes dresser ble gitt i samme donasjon.

– Vi får ofte inn dressjakker og skjorter med broderte navn i. De fleste som donerer til Fretex gjør dette av hensyn til at de ønsker at klærne sine kan glede andre og at de vil støtte det sosiale arbeidet Frelsesarmeen driver med. På «Herrenes Aften» hadde vi også en dress med Peter Ruzickas navn brodert inn, med en personlig hilsen fra ham, sier hun.

Ruzicka er konsernsjef i Orkla. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

På toppen av Petter Stordalens giganthotell midt i Oslo, legger gründerne et helt spesielt tak
– Klart at det er litt rart i november.
03:34
Publisert: