Bjørn Gabrielsen anmelder 25. juni israelske David Grossmans nyeste roman og nevner i farten kulturboikotten av Israel:

- Helt kuriøst kan det legges til at siden forfatteren av denne bok er israeler, omfattes boken av norsk LOs vedtak om boikott av Israel fra siste landsmøte. Det er nesten for perfekt at «boken LO ikke vil du skal lese», handler om hvilke svik man selv kan utføre når man ikke lytter til andres fortellinger.

Gabrielsen burde lytte bedre selv, for dette er feil. Den internasjonale kulturboikotten retter seg ikke mot enkeltpersoner eller enkeltverk. Den retter seg mot Israels planmessige bruk av kunst og kultur for å bygge «merkevaren Israel» og lede oppmerksomheten bort fra brutal okkupasjon. Boikotten har også støttespillere i Israel, som mener boikott er nødvendig for å vekke israelsk opinion.

Samordningskomiteen for norsk kulturboikott, AKULBI, oppfordrer kunstnere og forfattere til å boikotte Israels mange kulturfestivaler og kulturpriser. Det gjør vi som et håndslag til det palestinske samfunnets entydige oppfordring til boikott, en støtte til de som har tapt alt og nå ber om vår støtte til ikke-voldelig motstand, nemlig boikott.

Romanen har nettopp gitt Grossman og oversetteren Jessica Cohen den litterære Man Booker-prisen. Den fortjener mange lesere. Cohen gir ifølge Times of Israel 17. juni halve prisbeløpet til den israelske menneskerettsorganisasjonen B’Tselem, som med stor personlig risiko dokumenterer okkupantmaktens lovbrudd.(Vilkår)