Det norske folk har gått mann av huse for å få med seg Dagfinn Lyngbøs forestilling «Supersmud».

Helt siden den kritikerroste forestillingen hadde premiere i Bergen i 2016 har den vært en enorm kassasuksess for askøyværingen. Våren 2017 tok han med seg showet til Oslo, og det siste året har han vært på turné over hele landet.

Til sammen har Lyngbø spilt over 300 forestillinger og solgt rundt 160.000 billetter ifølge komikerens egen nettside. I fjor skrev DN at han tjente mest av landets komikere i 2016. Og komikeren kunne glede seg over enda bedre tall for selskapet Punch as i 2017, som han eier 100 prosent av:

16,4 millioner kroner i omsetning og et overskudd på drøyt 12 millioner kroner før skatt.

Ny rekord

Det betyr ny omsetningsrekord for den folkekjære komikeren og en økning på 30 prosent fra 2016. Kun i 2013 har Lyngbø hatt et større overskudd, da resultatet før skatt var 14,8 millioner kroner.

– Vi er fornøyde med tallene. Det skyldes ekstremt mange forestillinger på kort tid, sier Lyngbøs manager Elina Krantz i en kommentar til DN.

Lyngbø har siden 1999 hatt syv soloforestillinger. I fjor uttalte Krantz at besøkstallene lå ganske likt med de han har hatt tidligere.

– Besøkstallene ligger ganske jevnt med «Evolusjon» og «Stereo». Det var med «Ka e vitsen?» i 2005 at Dagfinn begynte å selge billetter, sa hun til DN.

Millionutbytte

Krantz er sjef for Latter og driver selskapet Stand up Norge som i fjor nådde den magiske 100-millionersgrensen for første gang med en omsetning på over 110 millioner kroner. Med navn i stallen som Lyngø, Sigrid Bonde Tusvik, Atle Antonsen og Are Kalvø har humor vært god butikk for Krantz.

2016-regnskapet viste at Lyngbø tapte fire millioner kroner på investeringer etter at familiens blomsterbutikk ble lagt ned i 2014. Tapene ble ikke skrevet inn før i 2016 og det barberte bort store deler av overskuddet hans. Nå viser Punch-regnskapet at finansinntektene i 2017 var på 1,3 millioner kroner.

Lyngbø tok ut 2,8 millioner kroner i utbytte i fjor, 1,7 millioner kroner mindre enn i 2016.

Det er få komikere som kan måle seg med Lyngbøs inntekter de siste årene. En gjennomgåelse Dagens Næringsliv gjorde i fjor viste at Lyngbøs omsetning var mange millioner kroner høyere enn kollegenes. (Vilkår)

– Youtube står alltid i hodet ditt
Sander Austad Dale, også kjent som Randulle på Youtube, gir innsikt i hverdagen sin.
01:41
Publisert: