– Kygo og a-ha er veldig kult.

Slik svarte nytilsatt kulturminister Linda Hofstad Helleland i desember da Klassekampen ville vite om hun har noen favoritter blant norske musikere.
Nå utpeker Hofstad Helleland a-ha-legenden Magne Furuholmen som ny styreleder for Festspillene i Bergen.

- Jeg er glad for at en av Norges fremste og mest allsidige kunstnere har takket ja til å påta seg det viktige vervet som styreleder, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland i en pressemelding fra Kulturdepartementet.

LES OGSÅ: Telenor kutter reklame på TVNorge

Furuholmen er mest kjent som komponist og keyboardist i a-ha og billedkunstner.

Til programmet «Senkveld» på TV 2 har Furuholmen fortalt at han skrev synth-riffet til hiten «Take on Me» allerede da han var 15 år gammel.

LES OGSÅ: Telenor kutter reklame på TVNorge «Idol»-dommer begjært konkurs

Furuholmen etterfølger Åse Kleveland som ny styreleder for Festspillene i Bergen for perioden 2016-2019. Kleveland har vært styreleder siden 2012.

Furuholmen debuterte som billedkunstner i 1989 og er styremedlem i HM Dronning Sonjas internasjonale grafikk-stiftelse, QSPA - The Queen Sonja Print Award, samt i Snøhetta Brand Design. Han har tidligere sittet i styret for Norske Grafikere, og ble i 2012 tildelt St. Olavs Orden, ridder av 1. klasse, for sin innsats for norsk kultur.

LES OGSÅ: Hevder sjekkeapp går bak ryggen din dnPlus (DN+)

Furuholmen får med seg kaffemilliardær og tidligere Bergens-ordfører Herman Friele, som er oppnevnt som statens medlem i representantskapet for Festspillene i Bergen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.