– Litteraturhuset er historien om en suksess. De ansatte leverer knallsterke programmer sesong etter sesong. Nå gleder jeg meg først og fremst til å bli enda bedre kjent med dem, sier Kaluza.

Litteraturhuset i Oslo er Norges første og største litteraturhus med årlige besøkstall på 250.000. Huset ble stiftet i 2007 og ble ledet av Aslak Sira Myhre fra oppstarten og frem til Andreas Wiese overtok i 2014.

Fra 1. mai tar Kaluza over lederjobben etter å ha utkonkurrert 50 andre søkere.

– Vi har hatt en lang prosess med mange særs kvalifiserte kandidater og sitter nå igjen med en ny daglig leder som kan gi oss et løft i en tilspisset konkurransesituasjon, sier Helge Jordheim, professor i kulturhistorie og styreleder ved Litteraturhuset.

Han understreker at Kaluzas spisskompetanse innen digital strategi og nye medier har veid tungt, men også hennes oppmerksomhet rundt samfunnsansvar og evnen hennes til å vekke engasjement.

Kaluza har ti års erfaring som journalist i Dagbladet og har gitt ut flere bøker. Hun har også blitt tildelt en rekke priser, blant annet Årets meningsbærende redaktør av Redaktørforeningen.

– Sammen skal vi finne ut hvordan Litteraturhuset skal løftes til neste nivå både analogt og digitalt. Vi skal fortsette å være Norges viktigste sted for samfunnsdebatt og et sted hele Europa ser til for inspirasjon, sier den påtroppende lederen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik ser det ut på innsiden av Nasjonalmuseet i dag
01:02
Publisert: