I 2021 går Hanne Tømta av som teatersjef på Nationaltheatret, og nå skal den prestisjefulle stillingen fylles.

Søknadsfristen gikk ut 31. januar 2018, og nå er søkerlisten på 13 personer offentliggjort. Blant de mest profilerte kandidatene er teatersjef Agnete Haaland (58) ved Den Nationale Scene i Bergen, teaterregissøren Kjersti Horn (41), og skuespiller Mattis Herman Nyquist.

Horn er for tiden aktuell med teateroppsetningen av «Arv og miljø» på nettopp Den Nationale Scene i Bergen, og er en av Norges mest anerkjente regissører.

Nyquist er fast ansatt på Nationaltheatret, og har tidligere spilt i tv-seriene og filmene «Nobel», «Nesten Voksen», «En affære» og «Hodejegerne». Han har også satt opp teaterstykker som regissør.

– Vi er glade for å se mange sterke kandidater til teatersjefstillingen. Alle vi håpet at skulle søke, har søkt. En sterk søkerliste er selvsagt av stor betydning for teatret, sier Merete Smith, styreleder ved Nationaltheatret i en pressemelding.

En av kandidatene er unntatt offentligheten etter særskilt vurdering.

Her er hele søkerlisten:

1. Gaarder, Thorbjørn Johan (63), Oslo

2. Søyland, Bjørn Stamnes (26), Oslo

3. Høyholm, Elin (45), Oslo

4. Haaland, Agnete (58), Bergen

5. Seltun, Kristian (48), Oslo

6. Egeberg, Ingjerd (51)

7. Tovstaul, Ida-Kristin Stavdahl (22), Oslo

8. Arnarsson, Thorleifur Örn (40), Berlin

9. Aune, Marit Moum (54), Oslo

10. Hodne, Runar (48), Oslo

11. Horn, Kjersti (41), Bærum

12. Nyquist, Mattis Herman (37), Oslo

13. Konfidensiell, etter særskilt vurdering(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Ingeborg Volan: Derfor har Facebook satt opp et telt midt i Oslo
02:54
Publisert: