– Her har vi et kjempepotensial for å styrke egeninntektene, sier Widvey til Klassekampen etter at et utvalg mandag la fram en rapport om den kunstneriske kvaliteten og ressursutnyttelsen ved Den Norske Opera & Ballett.

Operaen roses for den kunstneriske kvaliteten, men det står dårligere til med økonomien. Utvalget foreslår å øke billettprisene. Hadde prisene økt med 5 prosent den siste fireårsperioden, ville det gitt 16 millioner kroner mer i årlige inntekter.

Med en normalprisen for en billett til hovedscenen på rundt 600 kroner, blir operaen i Bjørvika allerede beskyldt for å være forbeholdt eliten.

– Jeg tror ikke det blir oppfattet som elitistisk om man øker prisene litt. De ulike kulturtilbudene må også sammenlignes med alt annet vi er villige til å bruke penger på, sier Widvey. Hun mener mange kulturinstitusjoner priser seg for lavt.

– Jeg ser at en del kulturinstitusjoner ikke vil øke prisene i takt med lønns- og prisveksten, trolig fordi de mener det ikke passer med deres image. Men jeg mener man gir et feil signal når man forteller at det ikke er verd å øke prisene på gode kulturtilbud samtidig som folk er villige til å bruke mange penger på så mye annet, sier kulturministeren. (©NTB)

Les også:

Lager minihotell med Airbnb

- Nesten positivt at oljeprisen er lav nå

Se DNtv: Slik blir du klar for vinterløping

Slik blir du klar for vinterløping
- Ingen grunn til å droppe utetreningen når vinteren kommer.
01:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.