Analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie mener ikke solaraksjer burde gå på verken kinesiske installeringsmål eller høyere tysk etterspørsel i fjerde kvartal, og mener den eneste grunnen til å eie en Rec-aksje er dersom man tror på en deling av selskapet med påfølgende salg.

Det sier han til TDN Finans torsdag.

Den nasjonale energiadministrasjonen i Kina opplyste onsdag at de planlegger å utvikle tre GW solarkapasitet i 2012, og venter å ha installert 15 GW kapasitet innen 2015.

- Jeg lå allerede inne med 2,5 i 2012 og 12 i 2015. Så i mine øyne er dette en marginal økning som ikke skal bety noe fundamentalt for Rec-aksjen. Egentlig er det litt negativt, fordi det er mange som har hevdet at Kina vil redde bransjen ved å ta over for mye av etterspørselen. Men nå sier de at de ikke skal ta så mye mer enn det vi har kommunisert i en lang stund, sier analytikeren.

Rasch-Olsen mener Recs melding om ledelsesendring hvor sjef for Rec Solar flyttes til Singapore kan være på grunn av at selskapet er et steg nærmere en oppsplitting av selskapet, men legger til at det kun blir spekulasjoner

-Det kan kanskje forsvare et par prosents oppgang, men at aksjen skal gå opp 15 prosent er galskap. Jeg tror en oppdeling av Rec er en del av en større plan, og dersom jeg skulle kjøpt en Rec-aksje, så ville det vært grunnen, sier han til TDN Finans.

Ifølge ham er det kun meldinger om en solid etterspørselsøkning som ligger til grunn for solaksjeoppgangen i USA onsdag.

-Da har man jo ikke skjønt noen ting, for det vil jo kun føre til videre subsidiekutt i viktige markeder i 2012, sier analytikeren.

Han har heller ikke stor tro på at oppgangen kan forsvares av saken om kinesiske installeringsmål.

REC-aksjen steg 7,4 prosent onsdag og stiger ytterligere 12 prosent så langt torsdag.

Morgan Stanley: solaksjene går på shortdekning (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.