Marine Harvest vil ikke ha behov for å hente inn ytterligere egenkapital i forbindelse med kjøp av de resterende aksjene i Morpol. Det sier Marine Harvest' finansdirektør Ivan Vindheim til TDN Finans mandag.

- Det vil koste en ny milliard, og der har vi finansiering. Vi kommer til å lånefinansiere det. Vi har god dialog med bankene våre, og det er i orden. Det blir ikke flere emisjoner, sier Vindheim til TDN Finans.

Halv mrd. fra Fredriksen
Marine Harvest har avtalt kjøp av 48,5 prosent av aksjene i Morpol av grunnlegger og konsernsjef Jerzy Malek. Malek får betalt 425 millioner kroner i Marine Harvest aksjer og resten kontant. Av dette henter Marine Harvest inn 450 millioner kroner gjennom en rettet emisjon mot Geveran Trading, mens resten trekkes på egen bok.

Vindheim ønsker ikke å utdype hvor mange andre Morpol-aksjonærer som har indikert at de vil selge sine aksjer.

- I en slik prosess er en i kontakt med flere, sier han.

- Vi kommer til å by på resten av aksjene, så får vi se hva vi får. Vi mener at vi har gitt et godt tilbud, så får vi se hva vi får. Vi har god til. Målet er selvfølgelig å integrere Morpol i vår eksisterende virksomhet, sier han videre.

Vindheim tror at det vil gå «noen måneder» før konkurransemyndighetene kommer med sin vurdering.

- Vi er veldig godt fornøyd med kjøpet her. Morpol er veldig godt komplementær med den nedstrømsvirksomheten vi har, og dette ser vi veldig frem til, sier Vindheim.

Trekker seg
Mandag morgen melder Morpol at selskapets konsernsjef Jerzy Malek har informert styret om at han vil gå av som konsernsjef i første kvartal 2013 grunnet Marine Harvests kjøp av selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.