– Det er med stolthet og begeistring at vi ønsker Solveig Øvstebø velkommen som vår nye direktør. Hennes sterke kunstneriske faglighet, sammen med hennes tunge erfaring innen nasjonal og internasjonal institusjonsbygging og ledelse, vil gjøre henne til en fremragende leder for museet og for den videre utviklingen av samlingen. Jeg vil også benytte anledningen til å rette en stor takk til Gunnar B. Kvaran for hans langvarige innsats for museet, sier Bjørn Rønneberg, styreleder ved Astrup Fearnley Museet i en pressemelding.

Øvstebø har hatt tilsvarende stilling for samtidskunstmuseet Renaissance Society ved Universitetet i Chicago i syv år, og vil fratre stillingen der i februar 2020.

– Det har vært et privilegium å jobbe for Renaissance Society, og å samarbeide med så mange fantastiske kunstnere og inspirerende kollegaer de siste syv årene. Jeg kommer til å savne både Chicago og «The Ren», men jeg gleder meg samtidig veldig til å lede Astrup Fearnley Museet over i et nytt kapittel. Museet har vært en pioner i Norge innen samling og presentasjon av nasjonal og internasjonal samtidskunst, og jeg ønsker å bygge videre på denne historien, sier Øvstebø i meldingen.

Før hun tiltrådte stillingen som direktør for Renaissance Society var Øvstebø direktør for Bergen Kunsthall fra 2003 til 2013.

– Vi er dypt takknemlige for Solveigs inspirerende lederskap og klare visjon, som har vært uvurderlig for museet og drevet det fremover. Det hun har fått til her er imponerende - det har styrket Renaissance Society og rustet institusjonen for fremtiden. Hun vil bli savnet i Chicago, men vi ønsker henne hell og lykke i hjemlandet Norge, og gratulerer Astrup Fearnley Museet med å ha sikret seg denne ansettelsen, sier styreleder Richard Wright i Renaissance Society. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.