- Jeg synes det de har gjort med Pubertet er uverdig. Det er ikke et hyggelig bilde, sier arving etter Edvard Munch, Elisabeth Munch-Ellingsen til Aftenposten.

Flere av Munchs meste kjente malerier er stilt ut ved siden av arbeider av samtidskunstner Bjarne Melgaard i utstillingen. Flere av arbeidene inneholder referanser til pornografi og pedofili.

Munch-Ellingsen har nå bedt om et møte med Munch-museet.

- Jeg er ikke kunsthistoriker, men jeg har stilt museet to spørsmål. Det ene er om det å lage kollasjer av Munchs bilder sammen med Melgaards verker er greit. Det andre jeg har stilt spørsmål ved, er Melgaards tilnærming til pedofili, og om det er greit at Munch-museet fronter det som vi ser på denne utstillingen, sier hun.

På spørsmål om dette er en verdig ivaretakelse av Munchs kunst, svarer kurator for utstillingen Lars Toft-Eriksen ved Munch-museet slik:

- Jeg synes begrepet verdighet er veldig problematisk når det kommer til kunstneriske ytringer. Tar man i bruk slike begreper og dermed legger til grunn etiske begrensninger for kunstneriske uttrykk, står man i fare for å kvele kunst som ytring, sier han til avisen.

Han møter Munch-Ellingsen den 4. mars sammen med museumsdirektør Stein Olav Henrichsen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.