Under en skatterazzia hos kunstsamleren Cornelius Gurlitt for to år siden ble det funnet nesten 1.500 kunstverk av blant andre Pablo Picasso og Marc Chagall.

Nesten halvparten av disse er kunstverk som ble beslaglagt av nazistene. Disse verkene var samlet av faren til Gurlitt, en kunsthandler som hjalp nazistene med å samle inn såkalt «degenerert» kunst.

Nå viser det seg at det blant disse kunstverkene er 21 verk av Edvard Munch, skriver Aftenposten.

– Ingen har visst hva denne samlingen inneholdt, før nå. Det er veldig interessant når det viser seg at 21 av disse er verker av Munch. Dette har vi ikke vært klar over, sier Stein O. Henrichsen, direktør ved Munch-museet.

Nå skal Kunstmuseum Bern, som Gurlitt testamenterte kunsten til da han døde i mai, i samarbeid med tyske myndigheter prøve å finne ut hvem som er rettmessige eiere av den beslaglagte kunsten. Det var først i april i år at funnet ble kjent.

– Hvilken konsekvens dette kan få for museet vårt er det for tidlig spekulere på. Her kan det være historiske forbindelser som kan være av interesse for Munch-museet, uavhengig av eierforhold, sier Henrichsen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.