Forretningsmannen Spence Hays og kona hans Marlene var i Paris lørdag for å overrekke de første kunstverkene – 187 stykker av blant andre Edgar Degas og Amedeo Modigliani til en verdi av 173 millioner euro, rundt 1,5 milliarder norske kroner – til Musée d'Orsay.

– Marlene og jeg vokste opp i en liten by i Gainesville i Texas, og å besøke Frankrike var over all forventning. Så da vi ankom Paris i 1971 startet vår kjærlighetsaffære med dette fantastiske landet, fortalte Hayes et publikum som inkluderte Frankrikes president François Hollande.

– Din donasjon ærer den franske republikken, sa presidenten under en seremoni der paret fikk en av landets høyeste utmerkelser: Kommandør av æreslegionen.

Paret, som begge er i 80-årene og har vært gift i 60 år, har en samling på rundt 600 kunstverk fra slutten av nittenhundretallet av, verdt 350 millioner euro (ca. 3 milliarder norske kroner).

– Etter vår død vil vår samling være en gave til det franske folk og kunstelskere over hele verden kan nyte den. Men enda viktigere er det vår arv, sa Hayes.

Les også: Munch-verk sikter mot halv milliard

Se DNtv:

Se trailer: «Ikke kall meg sønn»
01:48
Publisert:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:

Kjos: Fantastisk potensiale i langdistanse
Norwegian presenterte sitt beste resultat noensinne under resultatfremleggelsen for tredjekvartal 2016 torsdag. Norwegian-sjef Bjørn Kjos sier det er et fantastisk potensiale for videre vekst på langdistanse.
02:15
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.