Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) stilte opp i knallgul pizzalue da Orkla åpnet sine nye lokaler på Skøyen i Oslo, som skal huse om lag 900 medarbeidere. Næringsministeren var likevel ikke den eneste som vakte oppmerksomhet under mandagens åpning.

Kontorene får nemlig selskap av en åtte meter høy statue, kalt «In every lifetime I will find you». Skulpturen viser to personer som omfavner hverandre. Kunsten er laget av Michael Benisty.

Ørkenlykke

Statuen ble funnet av styreleder Stein Erik Hagen under ørkenfestivalen «Burning Man», en festival som holdes i ørkenen i den amerikanske delstaten Nevada.

– Jeg hadde gårdsplassen til Orkla i tankene da jeg så dette kunstverket på «Burning Man». Peter Ruzicka (Orklas konsernsjef, journ.anm.) var også meget begeistret over ideen ettersom det passet godt inn under Orklas visjon «din venn hver dag», så vi ble enige om at Orkla skulle kjøpe det, sier Hagen til DN.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (midten), Orkla-konsernsjef Peter A. Ruzicka (til venstre) og styreleder Stein Erik Hagen var alle i godt humør under avdukingen av statuen ved åpningen av Orklas nye 16.-etasjers bygg på Skøyen.
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (midten), Orkla-konsernsjef Peter A. Ruzicka (til venstre) og styreleder Stein Erik Hagen var alle i godt humør under avdukingen av statuen ved åpningen av Orklas nye 16.-etasjers bygg på Skøyen. (Foto: Berit Roald/NTB Scanpix)

Han sier verket var det mest populære på festivalen i fjor.

– Det har en spennende symbolikk og det kan også spille på lys og solskinn, sier han.

Kjøpte kjempetre

Kommunikasjonssjef Inger Marie Ingdahl i Orkla opplyser at selskapet har betalt om lag tre millioner kroner for statuen.

– Vi synes det er et flott kunstverk som både våre ansatte og folk i Oslo kan glede seg over. Det står godt til det nye bygget og verdiene våre, sier hun.

Det er ikke første gang Stein Erik Hagen er på handletur i den amerikanske ørkenen. For et år siden kjøpte den kunstinteresserte 62-åringen nemlig en annen spektakulær ørken-installasjon, nemlig «The Tree of Ténéré». Kunstverket er 18 meter høyt og 18 meter i diameter.

Treet opplyses av blader med 125.000 programmerbare led-lamper, og vakte blandede reaksjoner da Hagen ønsket å gi verket i gave til Oslos befolkning. Det er ennå ikke avgjort hvor det skal stå.

Stein Erik Hagen åpnet nylig en kunstutstilling i Aalborg med sin egen kunstsamling, der blant andre dronning Margrethe av Danmark var til stede.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

To milliarder i cash: – Myten om at folk sparer i madrassen, har i alle fall sprukket hos meg
04:02
Publisert: