Det nye Munchmuseet i Bjørvika åpner skulle opprinnelig åpne for publikum sommeren 2020, men åpningen blir utsatt til høsten, melder museet i en pressemelding.

Overtakelsen av bygget fra entreprenør til byggherre er forsinket. Dette skyldes manglende leveranse av brann- og sikkerhetsdører, samt manglende ytelse og ikke tilfredsstilt stabil drift på klimasystemene, ifølge meldingen.

Artikkelen fortsetter under videoen

For å bygge Munchmuseet måtte norske fjellklatrere i sving: – Vi er de eneste som kommer til
Er den banebrytende og komplekse arkitekturen blitt avhengig av noe så enkelt som en fjellklatrer?
01:10
Publisert:

- Jobber iherdig

– Vi er i sluttfasen av byggeprosjektet og samarbeider tett med vår entreprenør for å finne løsninger. Vi jobber iherdig for å få alle leveranser på plass for å ferdigstille museet. Dersom vi ikke får orden på leveransen av brann- og sikkerhetsdører innen kort tid, vil spesialdører bli bestilt fra en annen leverandør, sier direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg som er byggherre for det nye museet i meldingen.

Det nye Munchmuseet har et avansert klimasystem for å ivareta kravene til oppbevaring og utstilling av sårbar kunst. Testing og innregulering av klimasystemene er ikke ferdigstilt, og kontraktskravene til ytelse og stabil drift er ikke oppfylt, ifølge meldingen.

- Har iverksatt tiltak

– Vi har iverksatt tiltak for å sikre at ytelseskravene til klimaanlegget blir oppfylt, og vi har bestilt midlertidige dører for å kunne sluttføre testing av klimaanlegget, slik at innflyttingen ikke blir forsinket unødvendig, sier Grimsby i meldingen.

Hun understreker at Kultur- og idrettsbygg kun vil overta bygget fra entreprenør når klimasystemene er testet, innregulert og dokumentert stabile.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.