Dagbladet gjengir tirsdag en epost Hagen nylig har sendt til Nasjonalmuseets direktør Audun Eckhoff.

– Jeg registrerer i dag at flere kunstkritikere mener jeg legger et ubehagelig press på regjeringen i forbindelse med Nasjonalgalleriets fremtid. Det er noe jeg aldri har gjort eller ønsker å gjøre, skriver Hagen.

– Jeg kan ikke leve med den minste mistanke om at jeg presser regjeringen. Da trekker jeg meg heller ut, skriver Hagen videre.

Kulturdepartementet har invitert Hagen til et møte neste uke.

Bakgrunn: – Har i lang, lang tid vært misbrukt dnPlus (DN+)

Hagen eier landets største private kunstsamling og har vært i dialog med Nasjonalmuseet om en omfattende utlånsavtale.

Som Dagens Næringsliv og Aftenposten omtalte i forrige uke, brøt Hagen disse forhandlingene inntil Stortinget har behandlet videre bruk av Nasjonalgalleriet.

Les også: Konsernsjefen i Handelsbanken sparket

20 prosent flere ungdom søker seg til landbruksfag

Økokrim tiltaler tidligere Kongsberg-topp

Se DNtv:

Se hvordan ID-eksperter sammenligner ansikter for å avsløre "impostere"
Impostere er mennesker som forsøker å ta seg inn i et land med id-dokumenter som ikke er deres egne. I fjor ble 44 avslørt i Norge, men det er grunn til å tro at det er store mørketall.
02:59
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.