Dermed har kunstneren tapt skattesaken, melder Nettavisen.

Nerdrum hevder han ble ilagt opp mot 14 millioner kroner for mye i skatt da Skatt Øst etterlignet ham for kunstsalgene i perioden mellom 1998 og 2002. Han gikk derfor til sak mot Skatt Øst, men tapte i Oslo tingrett.

Han anket saken videre til Borgarting lagmannsrett. Da en del av inntektene viste seg å være skattet for i Norge, ble beløpet redusert med vel 3,5 millioner kroner.

I april ble Nerdrum i lagmannsretten likevel dømt til å skatte av inntekter på vel ti millioner kroner. Denne saken har Nerdrum anket til Høyesterett, men dette ble nå avvist.

- Høyesteretts ankeutvalg finner enstemmig at verken avgjørelsens betydning utenfor den foreliggende sak eller andre forhold tilsier at saken blir fremmet for Høyesterett, skriver ankeutvalget i sin beslutning.

Parallell sak

Nerdrum ble i juni dømt til ett år og åtte måneders fengsel for grovt skattesvik knyttet til salg av flere bilder på slutten av 1990- og starten av 2000-tallet. Ett år av straffen ble gjort ubetinget.

Denne dommen anket kunstneren i forrige uke. Da understreket hans forsvarer, John Christian Elden overfor NTB at det så langt bare er levert en foreløpig anke til Høyesterett, og at den gjelder utelukkende straffeutmålingen på ett år og åtte måneders fengsel.

Nerdrum fikk i utgangspunktet en dom på to år og ti måneders fengsel av lagmannsretten, men denne dommen ble anket til høyesterett, som sendte saken tilbake til lagmannsretten grunnet mangelfull saksbehandling. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.