Yara ser store synergimuligheter ved konsolideringer i gjødselbransjen, men er skeptisk til å gå inn i budkrig med en konkurrent som er villig til å betale mye.

Det sier fungerende konsernsjef Torgeir Kvidal i Yara til TDN Finans tirsdag.

På dagens kvartalspresentasjon sa Kvidal at børsreaksjonen på samtalene mellom OCI og CF Industries de siste dagene viser mulighetene for synergier i sektoren.

Verdens største gjødselselskap etter markedsverdi, Potash Corp. Of Saskatchewan, er dessuten for tiden i oppkjøpsprosess med den tyske konkurrenten K+S.

For Yaras del trekker Kvidal frem markedsføringskostnader knyttet til oppgraderte produkter som nitrater og NPK som et viktig område med store muligheter for syngerier i sektoren.

Han mener optimalisering av logistikk og fabrikkstruktur også innebærer store synergier.

- Vi har til enhver tid en lengre liste over interessante selskaper som vi følger med på. Noen bearbeider vi aktivt, mens andre kikker vi på og vurderer når det kan være et godt tidspunkt å gå inn, sier Kvidal.

Han sier Yara helst vil gå inn i en situasjon der man har en selger som helt klart vil selge.

-Samtidig vil vi forsøke å unngå å gå inn når det er åpenbart andre konkurrenter som også er interessert og kan være villig til å betale mye, sier Kvidal.

Kvidal understreker at han ikke kommenterer OCI/CF-samtalene spesielt, og heller ikke hvorvidt OCI kan være et oppkjøpsmål for Yara.

Les også på DN.no:

Derfor kommer den kraftige nedgangen i råvareprisene nå

Det vil bli dyrt å fortsatt være storbank i USA

- Det er massevis av olje i markedet, punktum

Se DNTV:

Slik lokker de unge til å spare

Slik lokker de unge til å spare
- Skal du kjøpe bolig i Oslo, bør du starte sparingen nå, er rådet Nordea gir til 18-åringer.
01:47
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.