Flyselskapet Turkish Airlines har sagt opp 211 ansatte som er mistenkt for å ha tilknytning til den religiøse lederen Fethullah Gülen.

Flyselskapet sier de ansatte ble sagt opp ettersom deres atferd og holdninger «strider mot landets nasjonale interesser».

Gülen, som har levd i eksil i USA siden 1999, var tidligere en alliert av Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Erdogan har beskyldt Gülen for å ha planlagt forrige ukes kuppforsøk med mål om å opprette en islamistisk stat i Tyrkia.

Presidenten har krevd at amerikanske myndigheter utleverer Gülen.

Turkish Airlines sier i en uttalelse at selskapet «står sammen med det heroiske tyrkiske folket mot kuppmakerne i deres «onde og ulovlige» kuppforsøk».

Flere tusen mister jobben

Arrestasjonene bekymrer flere europeiske land som mener at Tyrkia har utviklet seg i en mer autoritær retning etter at det ble innført unntakstilstand torsdag som følge av kuppforsøket.

Nærmere 3.000 dommere og andre ansatte innen rettsapparatet er pågrepet mens tusenvis av lærere og andre ansatte i utdanningssektoren er fjernet fra sine stillinger eller suspendert.

Minst 260 er drept og over 1.500 er såret etter det mislykkede kuppforsøket.

Over 10.000 pågrepet

I tillegg til de som nå er sparket i Turkish Airlines er over ti tusen personer er pågrepet i Tyrkia etter det mislykkede kuppforsøket 15. juli, ifølge Erdogan. Forrige uke sa han til det statlige nyhetsbyrået Anadolu at 4.060 blant dem som er pågrepet, er fengslet.

Onsdag forrige uke ble det vedtatt unntakstilstand i Tyrkia etter det mislykkede kuppforsøket.

Den politiske uroen og usikre sikkerhetssituasjon bremser også Tyrkias økonomi, som blant annet ventes å Tror Tyrkia vil tape 34 turist-milliarder i år.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Millionutbytte for skistjerne  

Her raser hyttesalget  

Ericsson-sjefen går på dagen

Nintendo-aksjen stuper etter Pokémon-varsel  

Eksperter mener Kjell Inge Røkke og Akers maktbruk snur opp ned på en kriserammet rederibransje (+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

De beste taxfree-vinene
Her er de beste kjøpene fra vinhyllene i taxfree-butikken på Gardermoen.
02:33
Publisert: