De kurdiske selvstyremyndighetene har sendt Dr. Khaled Salih for å møte pressen i Oslo søndag.

Dr. Kahled Salih er seniorrådgiver for den kurdiske statsministeren og KRG-regjeringens minister for nautrressurser.

KRG har innkalt til pressekonferanse på Hotel Continental søndag klokken 13.00, der det er ventet at myndighetene kommer til å gi oppdatert informasjon knyttet til utestengingen av DNO.

DN.no vil være tilstede på pressekonferansen, og kommer med fyldig oppdatering.

Strid
Bakgrunnen er DNOs strid med Oslo Børs, etter at Oslo Børs offentliggjorde informasjon om aksjekjøp og salg i DNO-aksjen foretatt av den kurdiske energiministeren Dr. Ashti Hawrami. KRG mente at opplysningene har satt myndighetene i et dårlig lys, og bestemte seg dermed for å stenge DNO ute av landet i inntil seks uker.

Virksomheten i Irak er den mest sentrale i DNOs drift. Aksjen er stort sett priset på en vellykket gjennomføring av selskapets operasjoner i dette området.

Målet med utestengingen var å få DNO til å rydde opp i situasjonen, og gjenreise ryktet til KRG.

Møtte KRG i London
Oljeselskapet DNO var i samtaler med de kurdiske selvstyremyndighetene KRG i London torsdag, etter det DN.no kjenner til.

Toppsjef Helge Eide returnerte til Oslo torsdag kveld.

Aksjekursen i selskapet falt 46 prosent da handelen i aksjen startet opp igjen torsdag, etter å ha vært pauset siden mandag.

Ikke permanent
Det som skjedde etter møtet kan tyde på at samtalene var vellykket. Torsdag kveld uttalte nemlig den kurdiske utenriksministeren, Falah Bakir, at han ikke trodde at utestengingen DNO var permanent. DN.no kjenner ikke til om Bakir var tilstede på møtet.

- Når dette problemet mellom Oslo Børs og DNO er løst, er jeg sikker på at de kommer til å starte opp igjen, sa han til pressen torsdag kveld, ifølge Reuters.

Internt problem
Han la til at Kurdistan har vært støttende overfor DNO. På spørsmål om hvordan DNO kan løse situasjonen, svarte Bakir:

- Jeg mener dette er et internt problem mellom DNO og Oslo Børs.

- KRG har forsøkt å holde seg utenfor, og ikke ønske å blir dratt inn i et problem som ikke er deres, la han til.

Han påpekte også at informasjonen som har kommet ut har skadet KRG

Fredag fikk DNO-aksjen en kjemperekyl, og endte børsdagen med en oppgang på 19,2 prosent til 4,30 kroner.

DNO-talsmann Ketil Jørgensen sier til DN.no at DNO er i dialog med KRG, og at selskapet håper på å komme frem til en løsning for at selskapet skal kunne gjenoppta sine aktiviteter i Kurdistan så snart som mulig.

Han ønsker ikke å spekulere på hva som kan komme frem på pressekonferansen søndag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.