Barclays Capital kutter kursmålet på Petroleum Geo- Services PGS fra 101 til 86 kroner og opprettholder en ”equal-weight”- anbefaling.

Det kommer frem i en oppdatering fra meglerhuset fredag.

”Selskapet gjentok deres ebitda-guiding på 450 millioner dollar i 2010, selv om de er avhengig av multiklientsalg fra lisensrunden i Mexicogulfen i mars, som kan bli forsinket. I våre estimater betyr dette flat prising mot slutten av året, på linje med selskapets nye forsiktige utsikter", heter det i oppdateringen.

Analytiker Mick Pickup skriver at hvis ratene i markedet forblir flate ut året er det positivt med tanke på at det kommer 20 prosent flere båter i markedet fra begynnelsen av året.

”Aksjen handles med en P/E på våre 2011-estimater på bare ti-gangeren og bare 5,5-gangeren for 2012. Vi tror at på et tidspunkt i de kommende tolv månedene når prisingen bedrer seg, at investorer vil se på disse tallene og se på aksjen som attraktiv. Likevel for øyeblikket ligger dette poenget langt frem i tid”, heter det.

Barclays kutter estimatet for driftsresultatet i 2010 med 13 prosent og 29- 31 prosent i 2011 og 2012.

Petroleum Geo-Services-aksjen PGS omsettes fredag til kurs rundt 54 kroner.

Les også: PGS skuffer - men utsiktene er lyse (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.