STAVANGER/SOLA: Fredag kom Statoils sjef for norsk sokkel, Arne Sigve Nylund, med nyheten mange Statoil-ansatte har fryktet. Han bekreftet Dagens Næringslivs opplysninger fra sist uke om at 500 ansatte omfattes av nye nedbemanninger knyttet til driften på norsk sokkel. I Statoil reageres det sterkt på resultatet av arbeidet som har pågått de siste to månedene. Samtlige fagforeninger er kritiske til beslutningen.

– Vi er svært skuffet, sier Terje Enes i fagforeningen Safe, som fikk melding om beslutningen fredag morgen.

Nedbemanningsplanen kom etter en årlig gjennomgåelse av bemanningen på norsk sokkel.

Fagforeningene i Statoil vil nå jobbe videre med å vise at det er behov for alle ansatte.

– Vi vil jobbe videre med å dokumentere den reelle oppgavemengden innen drift og vedlikehold på våre installasjoner. Vi er av den oppfatning at det er nok oppgaver til den bemanningen som er i dag, sier Enes.

I fagforeningene uttrykkes det frykt for konsekvensen av de planlagte nedbemanningene. Foreningene mener faren for store ulykker øker. Den frykten forsøkte Nylund på fredag å roe. Selv var han på sikkerhetskurs på Sola utenfor Stavanger.

– Vi skal ha skikkelige risikovurderinger på alt vi gjør. Vi er veldig opptatte av at vi skal ivareta sikkerheten, sier Nylund.

Mens fagforeningene raste mot beslutningene og lovet å kjempe mot den, var Nylund mest opptatt av å tegne et bilde av en lys fremtid.

– Fremtiden er lys, fastslår han, og minner om de store prosjektene på norsk sokkel – ikke minst Johan Sverdrup, der plan for utbygging og drift etter planen skal vedtas i Stortinget til våren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.