Leiligheten har stått ubrukt siden den var ferdig i 2007. Nå prøver banken desperat å få solgt den.

Normalt ønsker eiendomsmeglere å skjule at en bolig har vært ute i markedet tidligere uten å få napp. Men ikke denne gangen.

Når DNBs eiendomsmegler Tom Didrik Eriksen annonserer den 51 kvadratmeter store leiligheten for salg klinker han like godt til i overskriften:

Før 3.590.000, nå 1.490.000 kroner (ekstern lenke)

Eriksen frister med ferske reker på bryggekanten, hvitmalte trehus, et yrende båtliv, svaberg og strender. Og konkluderer med at Kragerø har en av landets mest fantastiske skjærgårder.

Om man slår til blir man eier av en leilighet i syvende etasje med gasspeis og egen båtplass.

Annonsen avslører at leiligheten selges på vegne av et konkursbo. Av eiendomsregisteret kommer det frem at det er DNB som er hjemmelshaver.

Prosjektet har vært en sår opplevelse for banken som måtte trå til da utbygger gikk konkurs før prosjektet var ferdig. Utbyggeren Bærø Brygge ble slått konkurs med en gjeld på over 80 millioner kroner i 2009. Og allerede i 2010 omtalte DN.no stedet som et spøkelseslott.

Se video her

De totalt 54 første leilighetene i Gulodden-prosjektet, som er beregnet som fritidsboliger, ble bygget i en høyblokk med åtte etasjer og et underjordisk garasjeanlegg. Prisantydning var fra 2,9 til 3,6 millioner kroner.

Da prosjektet ble lagt ut for salg i 2005, stod kjøperne i kø for å sikre seg leiligheter i det første byggetrinnet. Flere kjøpte seg leiligheter i håp om at prisene skulle stige før ferdigstillelse, slik at de kunne videreselge leilighetene med fortjeneste før de skulle tas i bruk. Den gang ei. Spekulantene ble nødt til å dumpe leilighetene i markedet.

Det gjorde det ikke lettere å selge de 31 leilighetene i byggetrinn to, som sto ferdig høsten 2008, omtrent samtidig med at Lehman Brothers ble slått konkurs og finanskrisen skylte over landet.

Og fortsatt sitter altså banken igjen med mer enn minnene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.