Otium-eier Tore Lie selger flere hundre boliger hvert år.

Nå har han opprettet en egen megleravdeling i sitt selskap Otium med to eiendomsmeglere og en markedssjef, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er ikke sikkert at vi sparer så mye penger på det, men det er viktig at meglerne vi bruker er hundre prosent dedikert til våre prosjekter. Det har vi nå, sier Lie til DN.

Et urolig boligmarked gjør at Bryne-investoren nå leier ut fremfor å selge nye hus og leiligheter. Otium har for tiden 500-600 nye boliger under oppføring.

- Mindre trehus utenfor sentrum selger fortsatt bra, mens det er vanskeligere å få solgt blokkleiligheter i byen. I de store byene svinger også markedet mer. Hvis det går opp hiver byfolk seg på bølgen, og av med en gang det butter imot. Ute på landet er folk litt mer stabile, sier Lie, som selv er fra Bryne utenfor Stavanger.

Les også: - Jeg har kontroll


Fra blakk til rik
På ti år har Tore Lie bygget opp en formue på tre milliarder kroner på eiendom og aksjer. Ifjor gikk hans investeringsselskap Otium med et overskudd på nær en halv milliard kroner.

- Det er veldig urolig innenfor finans og vi har hatt en god smell på aksjer. Samtidig har vi tatt en del gevinster i eiendom, så foreløpig har det gått greit. Ved utgangen av fjoråret hadde vi en egenkapital på litt over 800 millioner kroner. I år kommer vi til å passere én milliard, med en verdijustert egenkapital på cirka tre milliarder, sier Lie til DN.

Lie er inne på listen over de 20 største aksjonærene iblant annet den franske landbruksprodusenten Grégoire, it-myggen Ignis, gruveselskapet IGE og finansrådgivningsselskapet Acta. Samtlige aksjer har falt siden nyttår.

Baklengs inn i Acta
Blant selskapets mindre heldige investeringer er en større aksjepost Lie kjøpte i Acta, kombinert med en terminkontrakt. Kursen har rast etter at Acta-gründer Fred Ingebrigtsen ble siktet for innsidehandel, og etter DNs beregninger har Otium et urealisert tap på drøyt 120 millioner kroner bare siden nyttår.

- Så langt har den investeringer slått veldig feil i forhold til hva vi hadde trodd, men vi har fortsatt tro på selskapet og har et langsiktig perspektiv, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.