Avtalen kommer etter at blant andre emiren av Kuwait og Qatar, kongen av Bahrain og visepresidenten i De forente arabiske emirater ankom Saudi-Arabia for et uanmeldt toppmøte.

Lokale medier meldte sist uke at Golfstatenes samarbeidsråd (GCC), som også inkluderer Oman, var ventet å holde et møte i forkant av det årlige toppmøtet i Qatars hovedstad Doha i desember. Målet var angivelig et siste forsøk på å løse uenigheter dem imellom.

Qatar har av Saudi-Arabia, Emiratene og Bahrain blitt anklagd for å blande seg inn i deres interne anliggende ved å støtte Det muslimske brorskap og for å tilby et trygt tilholdssted for andre forbudte islamistiske grupper. Regjeringen i Saudi-Arabia og Emiratene har stemplet Brorskapet som en terroristgruppe.

Saudi-Arabia, Emiratene og Bahrain kalte alle tilbake sine ambassadører i Doha i mars, noe som førte til en av de verste diplomatiske konfliktene i GCC siden opprettelsen i 1981. Analytikere mener Den islamske statens (IS) fremskritt i Syria og Irak, og USAs ønske om en koalisjon med Golfstatene, har brakt dem tettere sammen.

Lørdag utstedte Emiratene en liste over 83 islamistgrupper som den klassifiserer som «terroristorganisasjoner» og som skal ha tilknytning til Brorskapet.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.