Kværner implementerer ytterligere kostnadskutt etter at Aibel ble tildelt kontrakten for dekket til boreplattformen på Johan Sverdrup.

Det opplyses i en melding på selskapets hjemmeside tirsdag.

«Dette var et oppdrag Kværner hadde en sterk ambisjon om å vinne. Konsernet bruker nå læringen fra anbudstapet til å gjennomføre ytterligere kostnadskutt i forbindelse med posisjonering for andre kontraktsmuligheter», skriver Kværner i en meldingen.

-Tapet av dette anbudet er en skuffelse, og samtidig en illustrasjon på hvor hard konkurransen om hvert oppdrag er. Vi tar det som et signal på at vi ikke bare skal arbeide enda hardere med å innføre ytterligere kostnadsreduksjoner i Kværner, men at vi også vil vurdere om vi må endre vår gjennomføringsmodell og øke bruken av underleverandører, sier konsernsjef Jan Arve Haugan i Kværner i meldingen.

I starten av 2015 hadde Kværner en ordrereserve på 16,5 milliarder kroner.

Tapet av anbudet på boreplattformen gjør at behovet for å starte kapasitetsreduksjon før sommeren forsterkes.

Les også:

Markert Kværner-fall på Oslo Børs

Milliardkontrakt til Aibel  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.