Mange kontrakter har gått til Asia, mens Aibel i Stavanger – som allerede har gjennomført store kutt – sikret seg en gigantkontrakt på det planlagte Johan Sverdrup-feltet på Utsira-høyden. Kontrakttapene og konkurransesituasjonen kan nå gå hardt ut over Kværner.

På et allmøte torsdag ble hele Kværner-konsernet informert permitterings- og nedbemanningsplanene. Det var avisen Sunnhordland som første omtalte saken.

– Vi har ikke noe valg. Topside-produksjonen (overdel av plattform) er en stor del av aktiviteten på Stord og i Oslo. Slike kontrakter er det lite framover, sier administrerende direktør i Kværner Stord, Steinar Røgenes, til avisen.

Til E24 lørdag sier Kværners pressetalsmann Odd Naustdal at han håper på minst mulig nedbemanning, men at de er avhengige av å vinne kontrakter for bygging av plattformdekk.

– Johan Sverdrup er av interesse for oss, så vil vi jobbe med andre kontrakter òg, sier Naustdal til E24, før han legger til at selskapet må bli mer konkurransedyktig. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.