Selv der kvinner sitter i viktige posisjoner i danske firmaer, så påvirker ikke det sjansen for at det kommer flere kvinner inn i ansvarsfulle stillinger i samme selskap.

Det viser ny forskning utført av økonomen Nina Smith fra Aarhus Universitetet og to av hennes kollegaer.

– Det er ikke kun menn som diskriminerer når man ser på toppledelsen i danske firmaer, sier Smith til Information.

– Derfor vil det på kort sikt trolig ikke hjelpe å få flere kvinner inn i ledelsen, siden forskningen viser at de ikke oppfører seg særlig annerledes.

Menn og kvinner svarer det samme
Rapporten er laget på bakgrunn av statistikk over privateide firmaer, der forskerne har testet hypotesen om hvorvidt kvinner har en positiv effekt på om det blir ansatt kvinner i ledende stillinger. Og konklusjonen er at det har det ikke.

Men forskningsrapporten svarer ikke på hva som er årsaken til dette. Noe av svaret kan likevel finnes i danskens syn på kvinner og ledelse, ifølge Smith.

En meningsmåling fra Eurobarometer viser at halvparten av danskene mener kvinner er mindre interessert enn menn i stillinger med mye ansvar.

– Man skulle tro at vi i Danmark har en masse diskriminerende menn. Men sannheten er at menn og kvinner svarer det samme. Kvinnene tror ikke på at kvinner vil ofre det som skal til, sier Smith til Information.

Les også: Slik takler hun menns hersketeknikker


De beste rådene for å få høyere lønn

Slik hevner ansatte seg på sjefen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.