Millardærarving Kjetil Holta er i ferd med å bli skatteflyktning i Sveits. Men for å få norske skattemyndigheter til å godta utflyttingen var han nødt til å selge privatboligen på Nordstrand i Oslo.

Nå er salget i boks.

- Jeg kan bekrefte at eiendommen er solgt, sier advokat Tom E. Johnsen fra Sem og Johnsen, som hadde ansvaret for salget. Johnsen vil ikke si noe om hverken salgssum eller hvem kjøperen er.

Etter det DN.no erfarer er det eiendomsinvestor Halgrim Thon som har kjøpt den 2,4 måls store eiendommen. I følge registeret Norges Eiendommer er kjøpssummen 25 millioner kroner, men likevel har Holta sikret seg pant på 27 millioner kroner mens eiendomstransaksjonen går gjennom de formelle skrittene.

Se Halgrim Thons roller her. 

Huset i Grottenveien har en verditakst på 28 millioner kroner og har et bruttoareal på 700 kvadratmeter.

Eneboligen ble Nordstrands dyreste bolig gjennom tidende da Holta betalte 34 millioner kroner sommeren 2007.

Hverken Kjetil Holta eller Halgrim Thon har vært tilgjengelig for kommentarer tirsdag.

Les også: - Jeg må selge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.